Landsbygdsnätverket


Vi har fått oss en titt i köket, fantastisk lunch och till det väldigt inspirerande samtal. Tack måltidsverksamheten i Uppsala!Idag är vi på besök i Uppsala. Vi blev bjudna på nybakat bröd och smoothie på Katedralskolan. Mums!Genom grossisten Bondens skafferi kan offentliga kök få tillgång till lokalt producerade livsmedel. Läs artikeln på vår webbplats. ⁠⠀
⁠⠀
#offentligamåltider #offentligmat #närproducerat #lokalmatMånga kommuner har svårt med serveringen av fet fisk. Kostråd och ekonomi går helt enkelt inte ihop. Men det går att hitta både billigare och mer hållbara alternativ till lax! Läs vår artikel på www.mattanken.se
Under hösten gör vi en serie fördjupande artiklar kring fisk och fiske tillsammans med Kost & Näring och Landsbygdsnätverkets tematiska grupp för fiske och vattenbruk. #fisk #hållbartfiske #offentligmat #offentligamåltider #hållbarmat

Varje dag serveras cirka tre miljoner måltider i vård, skola och omsorg.

Målet med MATtanken är att denna mat ska vara riktigt bra, både när det gäller kvalitet och hållbarhet!

inspiration

Ett av projektets mål är att bidra till framtagande och spridning av fakta och kunskap. Det gör vi bland annat genom att sammanställa exempel på framgångsrika sätt att arbeta.

nätverkande

Många initiativ och projekt runt om i Sverige arbetar utan större kontakt eller samverkan med andra. Vi vill samla kraften av olika initiativ och skapa en överblick över utvecklingen.

KALENDER

Inga fler aktiviteter den här månaden. Klicka dig vidare för att se kommande månaders aktiviteter.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster