Landsbygdsnätverket
Ett bildmontage, ett träd med rötter i jorden i en äggskalsformad glaskupa

MATtanken tillsammans med ett antal andra aktörer i samhället arbetar för hållbara offentliga måltider. Foto: Pixabay.

Hållbara offentliga måltider gör skillnad - för folkhälsan

Hållbara matvanor förbättrar livskvalitén och bidrar till ett friskare och längre liv.

I strävan mot en ökad folkhälsa är Sveriges offentliga måltider ett viktigt och självklart verktyg. MATtanken kommer under 2021 att lägga lite extra fokus på de offentliga måltidernas betydelse i ett folkhälsoperspektiv. Arbetet sker i samverkan med flera andra samhällsaktörer.

 

DETTA ÄR PÅ GÅNG

Under året kommer vi att lyfta fram olika initiativ och goda exempel på hur offentliga måltider skapar synergier och bidrar till ökad folkhälsa.

>> Skolmatsakademins webbinarieserie om folkhälsa och skolmåltiden.

ARGUMENTBANK FOLKHÄLSA

Här samlar vi fakta om hur offentliga måltider gör skillnad för folkhälsan.

>> berör alla åldrar.

>> förebygger hälsoproblem och sjukdomar.

>> utjämnar olikheter.

>> minskar samhällskostnader.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster