Landsbygdsnätverket
Bild från ett salladsbord i en serveringslinje i en skolrestaurang.

Livsmedel i offentliga måltider

MATtanken arbetar på olika sätt med att belysa frågan om vilka livsmedel som köps in till offentlig sektor och hur maten och måltiderna kan bidra till samhällets måluppfyllelse inom olika områden som miljö, klimat, folkhälsa, försörjningsförmåga, med mera.


Kvaliteten på de livsmedel som upphandlas, köps in, och lagas i kommuner och regioner utgör grunden för möjligheten att servera hållbara och hälsosamma offentliga måltider. Förutom att de livsmedel som köps in kan bidra till måluppfyllelse inom ett flertal målområden på lokal, regional och nationell nivå – ja till och med global – så kan vi genom de offentliga måltiderna även förmedla kunskap om varifrån maten kommer och hur den produceras och förädlas.

Läs mer om MATtankens arbete med upphandlingsfrågor och regionala temadagar.

Läs mer om MATtankens arbete med frågan om ursprung - varifrån kommer maten?

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post