Landsbygdsnätverket
Bildcollage med mat och måltider

Gävleborgs län

Detta händer i Gävleborgs län under Offentliga måltidens dag den 20 oktober 2022.

Bollnäs kommun


Festliga lunchmåltider

I våra särskilda boenden och i äldreomsorgsrestaurangerna kommer en trerättersmeny att serveras till lunch, vid vackert dukade bord.

Inom skola och förskola kommer vi att servera en god tacobuffé, med närproducerade råvaror, till lunch på Offentliga måltidens dag.

Kontakt: Helena Lundstedt, tel. 0278-250 00


Hudiksvalls kommun

Träffa några av våra kockar och smaka på maten

På Offentliga måltidens dag står vi i Hudiksvalls centrum med en skolkock, en äldreboendekock och två enhetschefer, med syfte att marknadsföra kockyrket och Kostenheten. Vi svarar på frågor om Kostenheten, maten och kockyrket. Vi erbjuder också smakportioner; "Smaka på skolmaten" och "Smaka på äldreboendematen". Det blir soppor gjorda på lokala råvaror samt hembakt bröd.

I skolrestaurangerna kommer vi ställa ut bordsryttare som uppmärksammar offentliga måltider. Vi kommer även delta på en yrkesmässa denna dag, med en förskolekock, gymnasiekock och enhetschef, med syfte att marknadsföra kockyrket och att arbeta i Kostenheten.

Kontakt: Åsa Wigg, tel. 0650-55 66 90


Ljusdals kommun


Vi firar med lyxigare rätt

Inom både förskola, skola och äldreomsorg serverar vi en lyxigare rätt till våra matgäster på Offentliga måltidens dag. Inom förskolan och skola blir det varmrätt och dessert. Inom äldreomsorgen bjuds på 3-rätters meny.

Kontakt: Linda Hörnell, tel. 070-454 50 42.

Ljusdals kommun finns på Facebook: @ljusdalskommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Söderhamns kommun


Festliga måltider

På skola och förskola serverar vi en festligare tacobuffé, med närproducerade råvaror. På vård- och omsorgsboenden har vi hösttema. Till lunch serveras Wallenbergare, potatismos, gräddsås, grönsaker och lingonsylt. Dessert blir tårta. Till middag serveras omelett, stekt potatis och svampstuvning.

Kontakt: Märta Eriksson, tel. 0270-723 36.



Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post