Landsbygdsnätverket

Detta händer på enskilda förskolor i Eskilstuna kommun den 15 oktober

Förskolorna i Eskilstuna satsar på Offentliga måltidens dag

Vid nedanstående 13 förskolor pågår särskilda arrangemang.

Kontaktperson: Fredrik Jonsson, 073-95 042 88


» Länk tillbaka till Offentliga måltidens dag - Sörmlands län

Blåklocksvägens förskola

Blåklocksvägens förskola kommer att bjuda på nybakat bröd till mellis. I brödet har vi tagit vara på havregrynsgröt, grönsaker från salladsbordet, mixat i veckans brödkanter - och så lite surdeg förstås och kravmärkt mjöl. Till lunch serverar vi ärtpuckar med tomatsås och klimatsmarta gryn.

Tid: Hela dagen.

Chokladfabrikens förskola

Chokladfabrikens förskola i Torshälla kommer att uppmärksamma Offentliga måltidens dag genom att baka och bjuda på Torshällalimpan.

Tid: Hela dagen.

Flöjtvagens förskola

På Offentliga måltidens dag bjuder Flöjtvägen på en variation av egentillverkad färskost.

Tid: Hela dagen.

Gredby förskola

Gredby förskola kommer bjuda på en soppa av restgrönsaker som broccolistjälkar och blomkålsblast, till det blir det hembakat bröd med gårdagens gröt i, samt en vegansk spread. Sedan blir det bara vegetariska röror på frukost och hemmagjord färskost på yoghurt med kort datum. Vi ska klä ut oss som en aubergine och potatis eller pumpa och blå kongo . Till mellis blir det något som vi återvunnit typ mannagrynspudding eller havre plättar.

Tid: Hela dagen.

Källgatans förskola

Inför Offentliga måltidens dag serverar Källgatans förskola nybakat bröd till frukost och mellis, till det egentillverkad färskost i två smaker.
Lunchen blir klimatsmart i tre avseenden, smarriga vegetariska pastasåsen gjord på tillvarataget grönsaksrest som frysts in och som blir bas till såsen. Den blir en smarrig mustig tomatsås till EKO pasta.

  1. Vegetarisk sås
  2. Matsvinnsrester som tillvaratagits (inte rester som varit ute på avd.).
  3. Klimatsmarta/eko- grönsaker, eko-pasta tillvarataget och vegetariskt.

Vi gör också smoothies till mellis.

Tid: Hela dagen.

Norrvallavägens förskola

Norrvallavägens förskola kommer att uppmärksamma offentliga måltidens dag genom att laga och servera maten ute på en Murrikka.

Tid: Lunch.

Salvängens förskola

Vi på Salvägen kommer servera kidneybönsburgare i nybakat hamburgerbröd med rostad potatis och rotfrukter till detta serverar vi Johans ketchup och gurkmajonäs.

Tid: Lunch.


Sundbyvägens förskola

Sundbyvägens förskola kommer att uppmärksamma denna dag genom att servera en grönsaksspread till frukost, vegetarisk soppa till lunch och ett mellanmål i grönsakernas spår.

Tid: Hela dagen.

Stensborgsgatans förskola

På Offentliga måltidens dag 15 Oktober kommer Stensborgsgatans FSK att servera hembakat bröd med Nutella gjord på kikärtor (nötfri så klart) som pålägg. Kalles hemgjorda falafel med klyftpotatis gjord på färsk potatis och hemslagen bearnaisesås och som dryck blir det äppeljuice gjord på äpplen som vi plockar från förskolans äppelträd.

Tid: Hela dagen.


Stenby förskola

På Stenby förskola så serveras det en linsfärssås med spaghetti och till mellis blir det böndipp med rotsakschips och grönsakssticks. Brödet bakas på diverse rester vi fått tidigare under veckan, kan vara potatis, kalla såser, grönsaksrester från buffen osv.

Tid: Hela dagen.

Tallåsen förskola

På Tallåsen förskolan bjuder vi på en paprikasås med pasta till. Till mellis: broccolibröd med en morotsspread till. Allt blir tillagat med eko/kravmärkta grönsaker och mjöler samt ekopasta.

Tid: Lunch och mellanmål.

Tunavallens förskola

  • Frukost: Till frukost serverar vi en smoothie som vi gör på yoghurt och gårdagens överblivna gröt och så smaksätter vi den med dagens mindre fina frukt. Varje dag serverar vi också gröt med sylt eller mos, hembakat bröd och pålägg.
  • Lunch: Till lunch serverar vi risbiffar a la briyani som vi gör på överblivna briyanirester som vi sparat i frysen samt frysta grönsaker som vi sparat från våran salladsbuffé.Till det så kommer vi servera klyftpotatis och äppeltzatziki.
  • Mellanmål: Sockerfria äppelbullar som vi fyller med mos gjord på äpplen som vi fått av föräldrar samt fallfrukt som vi plockat själva.

Tid: Frukost, lunch och mellanmål.


Årbygatans förskola

Årbygatans förskola väljer att uppmärksamma Offentliga måltidens dag genom att baka en falsk ostkaka, på squash från kockens egna kolonilott, till dagens mellanmål.

Tid: Eftermiddag.

Ärla förskola

Såhär kommer Ärla förskola lägga upp offentliga måltidens dag 😊.

  • Frukost: Hembakt bröd, vi byter ut smöret mot färskost.
  • Lunch: Vegetariska zucchinibiffar med klyftpotatis och kall sås, använder skalet från rotfrukter till chips på grönsaksfaten.
  • Mellanmål: Ärtspread med fröknäcke, smoothie

Tid: Hela dagen.


Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster