Detta händer i Västernorrlands län under Offentliga måltidens dag den 15 oktober 2020.
Italienska dagen
Elever från åk 2 skapar dekorationer och hjälper till att pynta matsalen i italiensk stil. Vi spelar lugn musik och har tända ljus. Köket bjuder på lasagne, vitlöksbröd och chokladmousse med bär som efterrätt.
Plats: Solenskolan i Härnösand, F-6 skola med 360 elever.
Tid: 10.30-12.30 under lunchen.
Kontaktperson: Helene Sjödin, tel. 0611-34 87 02.
Sundsvall Mat och Måltider på Facebook och på Instagram: @sundsvallsmatochmaltider
Festtorsdag!
Festlunch med trerättersmeny:
Plats: Restaurang Attmar, äldreboende Lucksta.
Tid: 13.00.
Kontaktperson: Susanne Danielsson, 072-147 06 34.
Frukostbuffé på Hagaskolan
Vi kommer att bjuda skolans elever på frukost. Vi vill visa fram vår lilla men dock hotellfrukostbuffé med lite nyttigare alternativ. Så att man blir full av energi hela dagen.
Plats: Hagaskolans skolrestaurang i Sundsvall.
Tid: 07.15-08.15.
Kontaktperson: Eva Lena Axelsson, tel. 060-19 27 51.
Guldkant för äldre i Matfors
I Matfors kommer via att skapa extra guldkant för våra äldre matgäster.
En trerätters lunch kommer att serveras bestående av:
Plats: Matfors servicehus seniorrestaurangen, Matfors; Tunastrands äldreboende, Matfors;
Thulegårdens äldreboende, Matfors.
Tid: 12.00-13.30.
Kontaktperson: Jonas Backlund, tel. 060-19 28 91.
Mat & måltiders i Matfors konto på Facebook @vagott
och Instagram @matforsskolrestaurangvagott
Klimatdag på Åkersviks produktionskök
Åkersviks produktionskök som serverar mat till St Olofskolans mellan- och högstadieelever i Sundsvall, serverar en lunch med fokus på klimatet. Dagens lunch har två liknande proteinkällor med olika klimatavtryck. Hur smakar de olika alternativen och vilken skillnad gör de för miljö och klimat? Vi ökar kunskapen om hur mat och klimat hänger ihop, och inspirerar eleverna hur de kan göra skillnad.
Till lunchen gästas vi även av Bodil Hansson, ordförande i plan- och utvecklingsutskottet och personalutskottet, som får ta del av det arbete vi i skolrestaurangen gör för att servera trivsamma måltider som är bra för både människa och miljö. Självklart får Bodil även smaka på den goda maten.
Arrangör/plats: Åkersviks produktionskök, St Olofskolan.
Tid: Hela lunchen.
Kontaktperson: Patrik Helsing, tel. 060-19 24 76.
Åkersviks skolrestaurang på Instagram: @akersviksskolrestaurang
Utelunch
Kockarna besöker fyra avdelningar och de små matgästerna på förskolan. Utematlagning och servering i det fria.
Plats: Stöde och fyra av förskolans avdelningar.
Tid: 11-12
Kontaktperson: Madelene Sjögren, 060-658 50 36.
Stöde Restaurang Matknuten finns på Facebook och Instagram.