Landsbygdsnätverket

Bildkollage med foton från förra årets firandet i kommuner och regioner, #måltid21 på Instagram, i samband med Offentliga måltidens dag.

Lyckad upptakt inför Offentliga måltidens dag 2022

Det var mer än hundra deltagare på MATtankens upptaktsträff inför firandet av Offentliga måltidens dag 2022.

– Det är verkligen peppande att engagemanget är så stort för årets firande redan nu! För oss i MATtanken var det inte minst värdefullt med all input kring årets grafiska material och återkopplingen kring vilken stöttning man önskar få framåt, säger MATtankens samordnare Anna Lundstedt.

Upptaktsmötet gick av stapeln genom en digital träff den 6 april. Här visades bilder från förra årets firande, via #måltid21-flödet på Instagram.

  • MATtanken-teamet visade också upp det nytryckta vykortet som går att beställa via webben (läs mer om vykort och beställning).
  • Det blev därefter en genomgång med inspiration/uppslag/teman för måltidsorganisationer att spinna vidare på i sin planering.
  • MATtanken visade även de första utkasten till en uppdatering av det grafiska material som arrangörer kommer kunna ladda ner från webben.

Sedan var det dags för Carl Jan Granqvist och Christina Möller från Måltidsakademien att presentera Måltidens dag, som är det firande som Offentliga måltidens dag för tredje året i rad dockar an till. Måltidens dag presenterar varje år ett nytt sopprecept, som en del i konceptet. I år pågår även ett arbete med att på länsnivå lyfta fram svenska landskapsrätter- och menyer.

– Mättnad är en grund för samhället! sade Carl-Jan Granqvist, som var imponerad över allt bra arbete som görs inom offentliga måltider och som upptaktens deltagare fick se prov på.

– Samarbetet mellan Måltidens dag och Offentliga måltidens dag är en riktig höjdare, tillade Christina Möller.

– Detta bådar gott! Offentliga måltidens dag är ett smart redskap att använda för att lyfta fram våra skattefinansierade måltider i rampljuset och synliggöra alla de mervärden som finns med dem. Vi i MATtanken ska göra allt vi kan för att bidra till ett kanonbra firande även 2022, säger Eva Sundberg som var moderator för upptaktsträffen.

Mer Offentliga måltidens dag

Läs mer och anmäl aktivitet på www.mattanken.se/omd Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post