Landsbygdsnätverket
Flicka äter + logotyp

Offentliga måltidens dag blir startskott för miljövecka i Burlöv

Förutom att smaka en klimatsmart Halloweeninspirerad skollunch bjuds quiz och brödprovning i Burlövs kommun på Offentliga måltidens dag den 15 oktober.

Med kommunens egen bagare på plats på Dalslundskolan kan besökarna lära sig mer om att skålla mjöl och att baka med surdeg. Quiz-vinsten är en tårta!

– Offentliga måltidens dag blir startskottet på kommunens miljövecka 2020. Vi som arbetar med måltiderna fokuserar på miljöfrågor och är jättesugna på att visa upp vad vi kan säger Kim Andersson som tillsammans med kollegan Elin Rigo planerar för Offentliga måltidens dag.

Måltidsenheten vill förmedla kunskap om hållbar mat inte bara till matgästerna utan även till vårdnadshavare och andra intresserade.

– För oss är det viktigt att arbeta transparent och ha en dialog med våra gäster och deras familjer. Egentligen skulle vi haft öppet hus redan i mars men då kom coronaviruset och vi fick ställa in. I höst kör vi som planerat, men med anpassningar så att det blir coronasäkert.

– I Burlöv görs mycket bra arbete i våra kök och restauranger. Det är viktigt att visa upp vad vi gör, det pågår en ständig utveckling. Det handlar om inköp, hur man skriver menyer, tillagning, upplägg, ja allt. Välkomna till oss på Offentliga måltidens dag, avslutar Kim och Elin.

Offentliga måltidens dag den 15 oktober

Vi har fantastiska offentliga måltider i vårt land! Det vill vi att fler ska få upp ögonen för och därför koordinerar MATtanken i år Offentliga måltidens dag, torsdagen den 15 oktober. En dag då offentliga måltidsverksamheter i hela landet visar upp sin verksamhet på olika sätt.

Kom och var med!

Läs mer på webben: Offentliga måltidens dag

Besök Facebook-sidan @offentligamaltidensdag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post