Landsbygdsnätverket
Flicka äter + logotyp

Riktigt kafferep i Eskilstuna på Offentliga måltidens dag

Sju sorters kakor till kaffet. I Eskilstuna kommun blir det kafferep på alla äldreboenden i samband med Offentliga måltidens dag, den 15 oktober.

– Att få välja sina favoriter på ett bord med sju sorters kakor och avnjuta dem kring ett fint dukat bord med vänner är en höjdpunkt för vår målgrupp, berättar Erika Wärme, kostchef äldreomsorgen, Eskilstuna kommun.

Fikat skapar en trygghet och ett socialt sammanhang och kafferep är en gammal tradition, en del av det svenska kulturarvet. Med åren har det blivit ett socialt kalas.

– Storhetstiden för kafferepet var på 1930-och 40-talet och många av våra gäster på kommunens boenden växte upp då.

Aktiviteten i samband med Offentliga måltidens dag sker i samarbete mellan köken som bakar kakor och vårdens personal som dukar fint och kokar kaffe.

– Våra gäster fikar dagligen och vi tyckte att det vore trevligt att göra den till en aktivitet för alla, på samma dag och tid. Som ett jättekafferep! Med tanke på att våra äldreboenden har restriktioner för besök nu i coronatider vill vi ge dem något att se fram emot och njuta av, säger Erika Wärme.

Offentliga måltidens dag den 15 oktober

Vi har fantastiska offentliga måltider i vårt land! Det vill vi att fler ska få upp ögonen för och därför koordinerar MATtanken i år Offentliga måltidens dag, torsdag den 15 oktober 2020. En dag då offentliga måltidsverksamheter i hela landet visar upp sin verksamhet på olika sätt.

Kom och var med!

Läs mer på webben: Offentliga måltidens dag

Besök Facebook-sidan @offentligamaltidensdag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post