Landsbygdsnätverket

Genomförda temadagar och webbinarium, våren 2021

Temadag: Fisk. Stockholm

Den 1 juni, kl. 09.00-11.45 genomför MATtanken att tillsammans med Länsstyrelsen i Stockholm en regional upphandlingsdag med tema Fisk.

Dagen bjuder dels på ett teoripass om olika hållbarhetsaspekter kring fisk och det
svenska fiskets förutsättningar, dels får vi ta del av praktiska exempel på hur vi
kan få in mer hållbar fisk i köken och hur den kan tillagas. Det blir också tid
för gruppdiskussioner och nätverkande.

Föredragshållare: Jenny Sultan, Trosa kommun; Mats Eriksson, Stockholms fiskauktion; Mattias Lindström, Mälarfiskarna; Daniél Kallonas, kökschef Skapaskolan i Huddinge.

Kontakta mattanken@jordbruksverket.se om du vill veta mer.

Webbinarium: Olika sätt att köpa och sälja ekologiska trädgårdsgrödor till offentlig sektor

Onsdagen den 19 maj, kl. 9.00-10.30 bjöd Jordbruksverket in till ett webbinarium med Eva Sundberg, MATtanken, och inbjudna gäster. Att sälja frukt och grönsaker till offentliga kök kan vara en viktig säljkanal. Hur går offentlig livsmedelsupphandling till? Hur får man kontakt? Hur kan offentlig sektor bidra till att det blir fler odlare - och en ökad produktion? Webbinariet vände sig i första hand till lokala producenter och odlare.

Kontakta mattanken@jordbruksverket.se om du vill veta mer.

Temadag: Bröd och spannmål. Västra Götaland

Den 6 maj 2021 kl. 08.15-12.00 bjöd MATtanken, regionen och länsstyrelsen i Västra Götaland in till ett digital upphandlingsdag med tema Bröd och Spannmål där ett fyrtiotal personer deltog.

Några av frågorna som besvarades under träffen var: Hur är det att vara ekologisk spannmålsbonde? Kan en traditionell kvarn utveckla innovativa produkter för framtiden? Hur gör man när man ska upphandla färskt bröd till en hel region? Varför börjar det jäsa när mjöltillverkare, lokala bagare och kockar i de offentliga köken möts?

Temadag: Livsmedelsupphandling i praktiken. Hur gör andra och kan vi lära av varandra? Stockholm

Den 28 januari kl. 9.00-11.45 bjöd MATtanken och Länsstyrelsen Stockholm in till en andra regional träff om upphandling. Träffen, som även denna gång var digital, fokuserade på att lära av andra om hur vi kan upphandla svenska och/eller lokala produkter i praktiken.

Vi fick höra upphandlare och kostchefer berätta om såväl lyckade som mindre lyckade försök – och vi fick med oss handfasta tips och trix på vägen. Mötet modererades liksom förra träffen av Eva Sundberg från MATtanken.

Genomförda regionala temadagar hösten 2020

Temadagar om upphandling av lokal och svensk mat. Stockholm

Den 30 september, kl. 9-12, bjöd MATtanken och Länsstyrelsen Stockholm in till en regional digital träff som uppstart till planeringen av kommande temadagar om upphandling. Aktiviteterna vänder sig till dig som är involverad i arbetet med upphandling av livsmedel och måltidstjänster i Stockholms läns kommuner och region.

Upphandlingsdag, tema vilt- och vildsvin. Västra Götaland

Den 5 november, kl. 8.15-12.00 genomföde vi i samarbete med regionen och länsstyrelsen i Västra Götaland - en digital upphandlingsdag på tema vilt- och vildsvinskött. Dagen vände sig till dem som är involverade i planering och upphandling av offentliga måltider i Västra Götaland. Här kan du läsa mer ett studiebesök vid en vilthanteringsanläggning, som gjordes i samband med upphandlingsdagen.

Senast uppdaterad

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster