Välkommen till ett webbinarium med Ulrika Backlund, Livsmedelsverket och Eva Sundberg, MATtanken - om de viktiga måltiderna för de som är sjuka och är på sjukhus.
Välkommen till ett webbinarium som handlar om de nya nationella riktlinjerna för måltider på sjukhus! Hör Ulrika Backlund från Livsmedelsverket berätta om riktlinjernas intentioner, bakgrund och innehåll. Lär dig mer om hur viktiga måltiderna är för vården och vilken skillnad de kan göra. Webbinariet ägde rum tisdag den 3 november kl. 13.30-14.45. Webbinariet spelades in och går nu att ta del av här, i efterhand.
Vad händer när man låter individens behov och önskemål stå i centrum och låter patienten vara delaktig i beslut kring måltiden? Kan bättre samverkan bidra till att mer mat hamnar i magen? De nya nationella riktlinjerna (länk webbsida om måltider på sjukhus och Livsmedelsverkets nya riktlinjer) pekar mot ett personcentrerat arbetssätt. Detta kräver en flexibel organisation och att vårdpersonalen har den kunskap och tid som krävs. Kommer den redan hårt belastade vården att klara av utmaningen? Föredraget hålls av Ulrika Backlund, Livsmedelsverket.
Efteråt deltar Susanne Fredén, Akademiska sjukhuset i Uppsala och Kerstin Arvidsson, Region Kalmar i ett samtal kring de nya riktlinjerna. Ulrika Backlund svarar också på frågor som ställts i chatten. Moderator är Eva Sundberg, MATtanken.
Här kan du ta del av det inspelade webbinariet.
Senast uppdaterad 2020-10-23