Landsbygdsnätverket

Ljungbys marinerade vildsvinsgryta med svamp & ädelost

Recept på vildsvinsgryta med svamp & ädelostsås

Portioner: 100

Gryta

14 kg grytbitar av vildsvin

8 dl oxfond


Marinad

14 kg grytbitar av vildsvin

8 dl oxfond

1,2 kg palsternacka

6 lit rött matlagningsvin

8 dl rödvinsvinäger

17 gram timjan

6 dl enbär


Sås

6 liter grädde

3 dl kinesisk soja

4 kg färska champinjoner

I kg ädelost

40 g svart vinbärsgelé

Majsstärkelse

Salt

Peppar


Beskrivning

  1. Skala lök och rotfrukter, skär i större tärningar.
  2. Skala och pressa vitlöken.
  3. Blanda alla ingredienser till marinaden
  4. Lägg i köttet, löken och de skurna rotfrukterna i marinaden i en plastpåse och låt marinera i kyl ca 5 timmar.
  5. Plocka upp köttbitarna ur marinaden och bryn dem lätt i olja.
  6. Tillsätt marinaden och fonden.
  7. Häll på vatten och koka tills köttet känns mört, ca 1,5 timme.
  8. Ansa och dela/skiva svampen.
  9. Fräs svampen i smör och tillsätt den i grytan tillsammans med smulad ädelost, grädde, soja och gelé.
  10. Red med majsstärkelse.
  11. Smaka av med salt och peppar


MER INFORMATION

Följ Ljungbys måltidsverksamhet på Instagram: @kostavdelningenljungby Länk till annan webbplats.


Senast uppdaterad