Landsbygdsnätverket

Skövdes vildsvinsgryta med doft av timjan

Vildsvinsgryta på tallrik.

Foto: Skövde kommun, Maria Kvarnström.

Recept på vildsvinsgryta

Portioner: 100

Vildsvinsgryta

15 kg grytbitar, vildsvin
2 kg gul lök
100 g vitlök
0,5 kg purjolök
2 kg morot
0,8 l balsamvinäger
15 g torkad timjan
1 l viltfond/köttbuljong
salt
svartpeppar, malen
0,5 kg gelé, röda vinbär
2 l creme fraiche
majsredning
svenskt havreris


SÅ HÄR GÖR DU VILDSVINSGRYTAN

  • Bryn köttet.
  • Hacka all lök och fräs sedan i olja.
  • Tillsätt balsamvinägern och reducera.
  • Tillsätt köttet, vatten, buljong, timjan och låt koka minst i två timmar så att köttet blir mört.
  • Tillsätt gelén, red av och blanda försiktigt i creme fraichen i grytan.
  • Smaka av.

SÅ HÄR GÖR DU HAVRERISET

  • Torr-rosta havreriset i ugn ca. 10 min, tillsätt sedan vatten och koka.

Receptet är framtaget av Maria Kvarnström, kock vid Vasaskolan, Skövde kommun.

Läs MATtankens intervju med Maria.

 

Senast uppdaterad