Landsbygdsnätverket

Söderköpings vildsvinslasagne med timjan

Recept på vildsvinslasagne

Portioner: 100

Vildsvinslasagne

6 kg vildsvinsfärs

1,5 kg tärnad lök

6 kg krossade tomater

1 l chilisås

vitlök

köttbuljong

salt

peppar

timjan

2 kg vitkål

2 kg morot


Ostsås

12 l mjölk

3,2 kg ostcrème

maizena

salt

peppar


Lasagne i bleck.

Foto: Eva-Lott Blixt.

SÅ HÄR GÖR DU

  • Gör färsen på vanligt vis.
  • Varva färsen med lasagneplattor i ett bleck.
  • Toppa med riven ost.


Vi valde att göra en vildsvinslasagne då vi vet att lasagne är något som matgästgerna verkligen gillar och det är ett bra sätt att introducera en ny råvara på. Vi anpassade vårt vanliga lasagnerecept och valde att krydda med timjan. Det blev uppskattat och jättegott!
— Kockarna i Söderköpings kök


MER INFORMATION

Receptet är framtaget av kostenheten Söderköping.
Kostenheten finns på Instagram
@kostenheten.soderkopinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


 

Senast uppdaterad

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster