Landsbygdsnätverket
Bildmontage, närbild på lök och receptblad i kök, foto från storkök och foto på ett vildsvin.

Fotounderlag från Skandinav: Jakob Friman, Christian Ferm, Magnus Nyman.

Att verka för mer vildsvinskött i offentliga kök

I vårt land pågår ett brett arbete för att mer svenskt vildsvinskött ska nå konsumenterna. I detta sammanhang gör MATtanken ett antal riktade insatser för att främja mer vildsvinskött i de offentliga köken. Vår utgångspunkt i arbetet är frågeställningen: Vad behöver vi göra för att köttet ska kunna bli ett naturligt och självklart inslag på menyerna?

Att byta ut en del av det kött som i dag används till biffar och köttfärssås till vildsvinsfärs är ett enkelt sätt att bidra till en ökad konsumtion av denna underutnyttjade viltråvara, säger Anna Kim-Andersson, samordnare för MATtankens vildsvinsarbete.

Aktuellt

Goda exempel

Att börja servera vildsvinskött på menyerna är en del av hållbarhetsarbetet i Skövde kommun. Kocken Maria Kvarnström har jobbat med receptutveckling och delar med sig av tre recept som de 500 eleverna vid Vasaskolan har uppskattat.

Läs mer om Goda exempel.

Välkommen att bidra med recept

MATtanken har skapat en receptsamling för vildsvinskött i offentliga kök. Vi bygger upp receptsamlingen tillsammans med kockar i de offentliga köken och andra inspiratörer. Till varje recept hör en beskrivning av varifrån receptet kommer. Vill du bidra med ditt recept?

Läs mer om Vildsvinskött - en offentlig receptsamling.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post