Landsbygdsnätverket
Illustration av kock och elev. Texten Råna Erfarenhets-banken

Inspireras av andra – utveckla er verksamhet

De över 100 erfarenheterna i Erfarenhetsbanken passar bra att använda som diskussionsunderlag vid till exempel en arbetsplatsträff.

– Uppfinn inte hjulet igen, utan dra nytta av det någon annan redan gjort och anpassa till er verksamhet, säger MATtankens Anna Lundstedt.

I Erfarenhetsbanken finns goda exempel på innovativa arbetssätt och metoder, som delats av måltidschefer, kockar, lärare, miljöstrateger, omsorgspersonal och andra måltidsengagerade människor runt om i Sverige. Erfarenheterna finns under sex olika kategorier; Delaktighet, Kompetens, Måltiden som pedagogiskt verktyg, Beredskap, Upphandling och inköp samt Måltidsmiljö.

Kom igång-frågor

  • Vilken av kategorierna är mest angelägen för er verksamhet just nu?
  • Vilka erfarenheter inom vald kategori skulle ni kunna jobba vidare med och anpassa till er verksamhet?
  • Finns det någon erfarenhet/arbetssätt som ni direkt kan införa?

Tips!

  • Det går enkelt att filtrera i Erfarenhetsbanken, utifrån kategori, verksamhet och geografi/län.
  • Vill ni inte bläddra digitalt? Gör skärmdumpar på innehållet i Erfarenhetsbanken, skriv ut och klipp isär erfarenheterna till inspirationskort.

Klicka här för att komma till Erfarenhetsbanken >>

Erfarenhetsbanken är en del av projektet Ett nytt recept för skolmåltider, som finansieras av Vinnova och koordineras av Livsmedelsverket.

Senast uppdaterad