Händer som målar sitt hantverk i blått.

[2023] Busstur med studiebesök hos företagare - hantverk, hållbarhet och återbruk

Studiebesöken har inriktningen hantverk, hållbarhet och återbruk. På Gotland finns det många företagare som jobbar innovativt och hållbart inom kulturella och kreativa näringar. Dessa är viktiga för att Gotland ska vara en attraktiv landsbygd att bo på och för att driva på utvecklingen mot en hållbar ö – och värld.

Under den 4 maj tar vi bussen norrut och träffar några av dessa intressanta företagare som sysslar med hantverk, hållbarhet och återbruk. Vi kommer få besöka trävisionärerna i designstudion Ringvide, återbruksvisionären på Gotland Garbage, samt ullvisionärerna på Gotlands Strumpfabrik. Lunch äter vi på anrika och lokalvurmande Hotell Slitebaden.

Syftet med bussresan och studiebesöken är att synliggöra de gotländska landsbygdernas rika, innovativa och intressanta företagarliv, det entreprenörskap som existerar här och vad det bidrar med på Gotland. Vi vill också inspirera de som ännu inte vågat att prova sin idé att ta steget och upptäcka möjligheterna i att driva företag i landsbygd.

Resan görs i samarbete med Uppsala universitet Campus Gotland. Ett 15-tal studenter som studerar samhällsplanering kommer följa med oss på turen. Det finns plats för totalt 50 deltagare – först till kvarn gäller! Anmälan görs till info@leadergute.se.

Kontaktperson. Ellen Lundqvist, verksamhetsledare
ellen.lundkvist@leadergute.se

När? Torsdag 4 maj kl. 8.30-16.00

Var? Bussen utgår från Campus Gotland - Cramérgatan 3, 621 57 Visby

Målgrupp? Alla som är intresserade av kulturella och kreativa näringar samt företagande i landsbygd. Tonvikt ligger på unga 18-30 år.

Arrangör? Leader Gute i samarbete med Campus Gotland Uppsala universitet

Senast uppdaterad