ost med enris på

Foto: Gotland Creamery

[2023] Busstur med studiebesök hos företagare - innovativ och hållbar framtidsmat

På Gotland finns det många företagare som jobbar innovativt och hållbart inom livsmedel och gröna näringar. Dessa är viktiga för att Gotland ska vara en attraktiv landsbygd att bo på och för att driva på utvecklingen mot en hållbar ö – och värld.

Under den 5 maj tar vi bussen söderut och träffar några av dessa intressanta företagare som sysslar med innovativ och hållbar framtidsmat. Vi kommer få besöka ostvisionärerna på Gotland Creamery, linsvisionären Ekofrida, samt korvisionärerna på Gotlands korvfabrik. Lunch äter vi på trevliga och lokalvurmande Bistro Burs.

Syftet med bussresan och studiebesöken är att synliggöra de gotländska landsbygdernas rika, innovativa och intressanta företagarliv, det entreprenörskap som existerar här och vad det bidrar med på Gotland. Vi vill också inspirera de som ännu inte vågat att prova sin idé att ta steget och upptäcka möjligheterna i att driva företag i landsbygd.

Resan görs i samarbete med Gotland Grönt Centrum och Naturbruksprogrammet Wisbygymnasiet. Ett 30-tal gymnasieelever kommer att följa med oss på turen. Det finns dock plats för totalt 50 deltagare – först till kvarn gäller! Anmälan görs till info@leadergute.se.

Kontaktperson: Ellen Lundqvist, verksamhetsledare
ellen.lundkvist@leadergute.se

När? Fredag 5 maj 2023 kl. 8.30-15.00

Var? Bussen utgår ifrån ROMA LÖVSTA 12, 622 54 Romakloster

Målgrupp? Alla som är intresserade av kulturella och kreativa näringar samt företagande i landsbygd. Tonvikt ligger på unga 18-30 år.

Arrangör? Leader Gute i samarbete med Gotland Grönt Centrum och Naturbruksprogrammet Wisbygymnasiet

Senast uppdaterad