Många armar sträcks fram i en cirkel och händerna möts i mitten.

[2023] Hur hänger livskraftiga landsbygder och hållbarhet ihop?

Webbinarium den 3 maj 2023. Vilka samband, synergier och målkonflikter finns mellan livskraftiga landsbygder och hållbarhet? En rykande färsk studie från WSP presenteras.

Hur hänger livskraftiga landsbygder och hållbarhet ihop? Vilka samband, synergier och målkonflikter finns? Tillväxtverket arrangerar ett seminarium där vi med hjälp av en rykande färsk studie från WSP söker svar på dessa frågor.

Medverkar gör också Mette Adolfsson, projektledare Härlundabygden AB och Härlunda intresseförening, tillika årets landsbygdsutvecklare 2022.

1980 ville kommunen i Häradsbäck lägga ned bygdens brandkår. Detta blev startskottet för en gemensam mobilisering för att inte bara hålla bygden levande, utan också utveckla den. Idag är bygden en livlig mötesplats för invånare och en positiv bild av Häradsbäck råder, vilket bland annat ses i höjda huspriser. Lyssna på hur Häradsbäck skapade sin egen framgångsrika historia med en gemensam vision om en levande landsbygd där det ska vara attraktivt att arbeta, leva och bo.

Anmäl dig här! Länk till annan webbplats.

Du ansluter till webbinariet via denna Teams-länk Länk till annan webbplats.
Mötes-ID: 312 957 161 318
Lösenord: LCHsY5

Kontaktperson: Mia Eliasson, Tillväxtverket. mia.eliasson@tillvaxtverket.se

När? Onsdag 3 maj 2023 kl. 10.00 - 11.30

Var? Digitalt, Teams-länk Länk till annan webbplats.

Målgrupp? Kommuner, regioner, organisationer och aktörer som arbetar med och/eller har intresse av landsbygdsfrågor och hållbarhet.

Arrangör? Tillväxtverket, WSP samt Mette Adolfsson, Härlundabygden

Senast uppdaterad