Landsbygdsnätverket

Mustig vildsvinskalops från Skövde

Tallrik med kalops och rödbetor.

Foto: Skövde kommun, Maria Kvarnström.

Recept på vildsvinskalops

Portioner: 100

Vildsvinskalops

15 kg vildsvinsgrytbitar

2 kg gul lök

15 g lagerblad

15 g kryddpeppar (hel)

tomatpuré

2 l viltfond/kalvfond

2 kg morötter

salt

finmalen svart peppar

majsredning

potatis


SÅ HÄR GÖR DU VILDSVINSKALOPS

  • Bryn köttet.
  • Låt koka minst två timmar tills att köttet blivit mört.
  • Tillsätt slantade morötter lök tomatpuré, vatten och fond, lagerblad och kryddpeppar.
  • Red av grytan smaka av.
  • Koka och servera med kokt potatis.

Låt er väl smaka!

Receptet är framtaget av Maria Kvarnström, kock vid Vasaskolan, Skövde kommun.

Läs MATtankens intervju med Maria.

Senast uppdaterad