Landsbygdsnätverket

Vildsvinsgryta från Tåstorp

Inspirationsrecept på vildsvinsgryta

Vildsvinsgryta

grytbitar, vildsvinskött

vitlök

gul lök

rödvin

vinbärssaft

rosépeppar

enbär

farinsocker

rosmarin

oxfond

köttbuljong

salt

svart peppar

grädde

SÅ HÄR GÖR DU

  • Bryn köttet (grytbitar) på stekbord med salt och peppar. Värm lök och vitlök i grytan med lite flytande margarin. Fyll på med vatten, buljong, vinbärsgelé eller saft samt kryddor (vi mixar rosépepparen).

  • Lägg i köttet och koka mört. Smaka av med vin, fond, farinsocker och ev. mera kryddor. Red med mjöl och toppa med grädde.

Hösten 2021 provade vi att servera rätter med vildsvinskött inom skolan respektive äldreomsorgen. Det blev måltider som uppskattades av både gäster och anhöriga. Vi kommer att servera rätterna även i vår.

– Emma Ottosson, måltidsutvecklare, Falköpings kommun

Senast uppdaterad