Landsbygdsnätverket

Vildsvinslimpa och fänkålsgratäng á la Söderköping

Recept på vildsvinslimpa pch gratäng

Portioner: 100

Vildsvinslimpa

12 kg vildsvinsfärs

4 kg riven potatis

vatten

tabasco

salt

peppar

1 kg fetaost

4 dl röd pesto ( vi gjorde egen på rostad paprika, solroskärnor, olja och vitlök)

3 dl crème fraiche



Fänkålsgratäng

12 kg potatis

3 kg fänkål

salt

peppar

vispgrädde

mjölk

riven ost


Vildsvinsfärslimpa.

Foto: Eva-Lott Blixt.

SÅ HÄR GÖR DU

  • Tillred limpan och grädda i ugn på vanligt vis.
  • Servera med exempelvis en fänkålsgratäng. Vi tillsatte lite riven ost till gratängen. På bilden serverades limpan med rostade rotsaker.

Vi har provlagat och provsmakat oss fram till detta recept på vildsvinslimpa. Både vi och matgästerna var jättenöjda med resultatet.
— Kockarna i Söderköpings kök


MER INFORMATION

Receptet är framtaget av kostenheten Söderköping.
Kostenheten finns på Instagram
@kostenheten.soderkoping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.



Senast uppdaterad