Landsbygdsnätverket

Vi är Landsbygdsnätverket!

 • #111 Vår tids kanariefåglar - om vikten av bin och pollinering
  Kollage på från vänster Lotta Fabricius Kristiansen, Hanne Uddling och Björn Lagerman Pollinerande insekter som bin och humlor har en stor inverkan på naturens ekosystem och vår matproduktion. Men många bisorter är rödlistade och de har svårt att hitta nektar och pollen från blommande växter. Så hur underlättar vi för naturens egna tjänstemän?
 • #110 Clara Bodén - om platsen som en accessoar
  Clara Bodén mot svart bakgrund iförd vit tröja Genom film, ljud och text vill Clara Bodén utmana den gängse bilden av våra landsbygder. Hon menar att det största problemet är utifrånperspektivet som leder till uppfattningar som präglar vårt sätt att se på oss själva. 2015 blev Clara Bodéns dokumentärfilm ”Lgh+bil+allt jag äger” nominerad till en guldbagge och nu är hon gäst i podden Landet.
 • #109 Älskad och hatad - om buskis och landsbygdernas roll
  Mikael Strömberg, forskare och författare Den är både älskad och hatad – buskisen! Genren fick ett uppsving på 90-talet genom halländska komikerduon Stefan och Krister och har förvaltats vidare av tv-serien ”Ut i bögda”. Landsbygderna är en viktig ingrediens i buskisen och i detta avsnitt diskuterar vi genren med teaterforskaren Mikael Strömberg, som i dagarna kommer ut med en bok i ämnet.
 • Landet lär #39 Hur hänger Farm to fork ihop med CAP?
  Traktor på åker. Foto: Thomas Adolfsén / Scandinav bildbyrå. Vad är kopplingen mellan Farm to Fork med den nya gemensamma jordbrukspolitiken, CAP? I webbinariet den 17 juni håller Carl-Johan Lindén ett andra webbinarium om EU-kommissionens strategi. Denna gång ligger fokus på kopplingen mellan CAP, Farm to Fork och den fleråriga budgeten.

lANDET - PODDEN BORTOM STORSTAN #111

Nytt avsnitt ute nu!

#111 🎤

Oumbärliga! Pollinerande insekter som bin och humlor har en stor inverkan på naturens ekosystem och vår matproduktion.

Men många bisorter är rödlistade och de har svårt att hitta nektar och pollen från blommande växter. Så hur underlättar vi för naturens egna tjänstemän?

Lyssna här eller där poddar brukar finnas 🔊

Vad är landsbygds-nätverket?

Se filmen om oss!

prenumerera på våra nyheter

Varje onsdag kommer våra nyheter ut.

covid-19

- Vi ställer om

I nätverket gör vi vårt bästa för att hålla igång arbetet under Corona-krisen. Medlemmarna fortsätter att samarbeta i arbetsgrupperna, men med hänsyn till rådande situation. Vi publicerar nyheter, poddar och webbinarier precis som vanligt.

Däremot har vi tvingats flytta våra fysiska träffar och möten till digitala plattformar. Det innebär en del utmaningar men också många nya lärdomar.

Tack för att ni är med oss!

Landet läR -webbinarier 🍎

Våra lunchwebbinarier har tagit sommarlov men är tillbaka igen i september. Vill du se inspelade avsnitt? Klicka på länken nedan!

Inspiration

Landsbygden levererar fossilfritt
MATtanken
Sjömatens väg

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU