Landsbygdsnätverket
Två elever som äter i skolrestaurangen, en kock syns i bakgrunden.

Tematräff  "Mer mat i magen – genom innovativa lösningar och nya arbetssätt"

Den 15 mars klockan 13.30-15.00 hålls den första digitala tematräffen utifrån delade erfarenheter i den nya Erfarenhetsbanken! Välkommen att hänga på och ta del av hur andra gör och diskutera med kollegor.

– Det känns jätteroligt att vi är igång och att MATtanken kan bidra till att ge spridning åt alla goda erfarenheter som delats i Erfarenhetsbanken. På denna första tematräff fokuserar vi på hur mer mat ska hamna i magen, säger Anna Lundstedt, samordnare i MATtanken.

Det hörs mycket i nyhetsrapporteringarna om ökade kostnader för livsmedel och att fler barn är mer beroende av måltiderna som kommunen tillhandahåller.

Flera kommuner har delat erfarenheter om att skapa förutsättningar för att mer mat ska hamna i magen hos barn och elever. Till exempel hur man hittar nya rutiner och arbetssätt samt hur man arbetar med delaktighet och tillgänglighet. På tematräffen kommer några av kommunerna berätta mer, på temat "Mer mat i magen – genom innovativa lösningar och nya arbetssätt".

– Vi kommer bland annat få höra erfarenheter från Karlstad, Köping, Luleå, Söderköping och Trelleborg. Alla hälsas varmt välkomna att delta i tematräffen! säger Anna Lundstedt.

Tematräffen hålls i zoom. Anmäl dig redan nu via länken ovan!

Om Erfarenhetsbanken

I Erfarenhetsbanken  Länk till annan webbplats.samlas goda erfarenheter som kommuner delat – om hur man utvecklar hållbara offentliga måltider. Det kan vara alltifrån större projekt och upphandlingar till handfasta tips.

Det görs så mycket bra saker runt om i landet för att utveckla hållbara måltider. Alla är välkomna att använda Erfarenhetsbanken – dela med er av erfarenheter och inspireras av hur andra arbetar. Glo och sno!

Erfarenhetsbanken är en del av projektet Ett nytt recept för skolmåltider. MATtanken kommer regelbundet lyfta inkomna erfarenheter, genom tematräffar, fördjupande artiklar och inlägg i sociala medier.

Senast uppdaterad