Elavbrott? Vattenavbrott? Uteblivna transporter? Hur väl förberedd är måltidsverksamheten i din kommun på att hantera störningar vid kris eller höjd beredskap?
Jordbruksverket genom MATtanken stärker offentliga måltidsverksamheters beredskapsförmåga genom att på olika sätt bidra till kunskaps- och erfarenhetsutbyte, nätverkande och kommunikation.
Mer än 380 personer har hittills gått med i Beredskapsnätverket. På träffen i februari fick vi veta mer om inköp och investeringar som stärker beredskapsförmågan i Vara och Linköpings kommuner. Här kan du läsa en summering från träffen.
Nästa nätverksträff, den 16 maj, är på temat upphandling av lokal mat, med koppling till beredskap. På träffen får vi bland annat höra:
Inbjudan till träffen sänds till de som är medlemmar i Beredskapsnätverket. Här kan du läsa mer om nätverket.
MATtanken publicerar erfarenheter med tema Beredskap i Erfarenhetsbanken för hållbara offentliga måltider.
MATtanken ingår i Livsmedelsverkets projekt 2023-2024: Stärka kommunernas förmåga att upprätthålla den offentliga måltidsverksamheten vid kris och höjd beredskap. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Måltidsbloggen, den 13 september: Diskussionsstöd vid beredskapsövningar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Måltidsbloggen, den 25 maj: Så stärker vi offentliga måltiders beredskap. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Läs mer om beredskap på Livsmedelsverkets webb:
MATtankens arbete är en del av Livsmedelsverkets satsning för att under 2023–2024 mer fördjupat ge stöd så att organisationer kan ta nästa steg i beredskapsarbetet för de offentliga måltiderna. Projektet drivs med medel från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.
Syftet med projektet är att i samverkan bidra till att stärka kommunernas förmåga att upprätta den offentliga måltidsverksamheten vid kris och höjd beredskap.