Landsbygdsnätverket
Eva Sundberg och Anna Lundstedt

Genom Studio MATtanken kan du delta i angelägna live-sända samtal om offentliga måltider oavsett var du befinner dig. Kanske passar det bra i samband med fikat? Slå dig ner vid din skärm, häll upp en kopp kaffe och häng på!

Studio MATtanken

Studio MATtanken fredag 26 april, 08.30-09.15

Målmedvetet arbete med matens ursprung – så här gör kommunerna

Statistik från SILO-databasen visar att kommunernas inköp av svenska livsmedel ligger högt inom vissa kategorier. Samtidigt saknas uppgift om ursprung för mer än en tredjedel av allt som köps in. I Studio MATtanken diskuterar vi strategier och arbetssätt för att nå hög andel svenskt och hur alla led i kedjan kan hjälpas åt för att bättre synliggöra matens ursprung.

MATtanken bjuder regelbundet in till studiosamtal kl. 08.30, den sista fredagen varje månad. Vilka ämnen kommer samtalen att handla om? Håll utkik – vi uppdaterar löpande med information om respektive studiosamtal. Studiosamtalen sker live, det är direktsändning. Studio MATtanken spelas inte in.

Kommande Studio MATtanken

  • Vårterminens sista studiosamtal är den 31 maj. Mer information kommer.

Prenumerera på inbjudningar till Studio MATtanken

Fyll i ditt namn och din mejladress i formuläret på denna sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. så får du löpande inbjudningar till kommande studiosamtal. Från 2024 använder vi ett nytt verktyg för digitala möten vilket gör att inbjudningarna som går ut via mejl ser annorlunda ut jämfört med tidigare.

Kontakta oss gärna

Har du tips på ämnen att lyfta i studion? Har du frågor? Eller vill du avboka din prenumeration på mötesbokningar. Kontakta oss: mattanken@jordbruksverket.se

Tidigare ämnen i Studio MATtanken - ­­arkiv

Här hittar du information om tidigare studiosamtal.