Intresset för att köpa vildsvinskött till offentliga kök är stort. MATtanken har spelat in ett samtal (ca. 10 minuter) om inköp och upphandling av vildsvinskött till offentlig kök. I samtalet svarar Monica Sihlén, segmentsansvarig livsmedel, Upphandlingsmyndigheten på några frågor:
Frågorna ställs av Eva Sundberg, projektledare MATtanken. Samtalet spelades in den 15 februari 2022 (filmen är cirka 10 minuter).
Syntolkning: I inspelningen syns Monica Sihlén i en ruta till vänster i bilden. Bakom Monica syns ett foto på ett vildsvin på en grusväg i skogen. Eva Sundberg syns i en ruta till höger i bilden. Bakom Eva står en roll-up med MATtankens logotyp, mot en vägg.
Ett offentligt kök kan enbart använda vildsvinskött som gått genom en vilthanteringsanläggning (om de inte själva har registrerad hantering av vildsvin i sin verksamhet). Se sida 102, Livsmedelsverkets rapport, 2019: Avsättning av svenskt vildsvinskött. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (pdf öppnas i nytt fönster)
Här kan du ta del av ett exempel: Förfrågningsunderlag - obligatoriska krav.
Läs vår artikel om säkert vildsvinskött: Från skogen till tallriken. Vad bör man veta om vildsvinskött?
Läs mer om jakt och vilthanteringsanläggningar på Livsmedelsverkets webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Svenskt viltkött har en förteckning i form av en kartvy - över alla godkända vilthanteringsanläggningar i Sverige. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Läs vår artikel om studiebesöket vid vilthanteringsanläggningen i Svenljunga.
Senast uppdaterad