Säkert vildsvinskött i offentliga kök
Webbinariets innehåll:
- Smittskydd, bly och cesium i vilt och vildsvin. Vad krävs för att vildsvinsköttet ska vara säkert att servera? Föredragshållare är Axel Sannö, forskare vid institutionen för kliniska vetenskaper, Sveriges Lantbruksuniversitet.
- Vildsvinskött och hantering utifrån jägarens perspektiv. Samtal med Åke Granström, vice generalsekreterare och utvecklingschef på Svenska Jägareförbundet
- Viltfärsbiffar och viltgryta på menyn. Ingrid Kalm, kostchef i Norrköpings kommun, delar med sig av kunskaper och erfarenheter.
- Avslutningsvis ett gemensamt samtal och frågestund - om säkert kött och hantering, men också frågor om import, pris på vildsvinskött, hur nyttigt är vildsvinskött, med mera.
Moderator är Eva Sundberg, MATtanken.
Webbinariet genomfördes den 17 november 2020.