Landsbygdsnätverket
Tallrik med spaghetti, köttfärsås och en kvist basilika

Vildsvinskött i offentliga kök

MATtanken är ett projekt som genom nätverkande, kunskapsspridning och erfarenhetsutbyte vill bidra till hållbara offentliga måltider.


Hösten 2020 gör MATtanken ett antal riktade insatser för att vildsvinskött ska bli ett naturligt och självklart inslag på menyerna i offentliga kök. Vildsvinskött är i dagsläget en underutnyttjad viltråvara.

Att byta ut en del av det kött som i dag används till biffar och köttfärssås till vildsvinsfärs är ett smart sätt at bidra till en ökad konsumtion och mer hållbara måltider, säger Veronica Andrén, samordnare, MATtanken

Detta händer hösten 2020

  • MATtanken startar och driver ett nätverk för aktörer med intresse för vildsvinskött i offentliga kök. Nätverket har tre träffar i höst: 29 september, 10 november och 10 december - läs mer under rubriken: MATtankens vildsvinsnätverk.

  • Den 17 november kl. 13.30-14.45 erbjuder vi webbinariet: Säkert vildsvinskött i offentliga kök. Webbinariet är öppet för alla intresserade. Webbinariet kommer att spelas in och går att ta del av i efterhand.

  • MATtanken utvecklar sin webbplats med syfte att exempelvis förmedla tips och att lyfta fram goda exempel.

  • MATtanken gör en kartläggning över hur mycket vildsvinskött som i dagsläget används i offentliga kök.

MATtankens vildsvinsnätverk


Anmäl dig till nätverket

Jag vill vara med i vildsvinsnätverket (länk till anmälan) länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vad innebär det att vara medlem?

Som medlem i vildsvinsnätverket får du löpande uppdateringar om vad som händer kring MATtankens vildsvinsarbete men även tips och idéer vad andra aktörer gör. Förhoppningen är även att nätverket bidrar till att nya kontakter tas och att det blir ett givande och tagande av erfarenheter och kunskap

Målgrupp för nätverket

Målgruppen för nätverket är framförallt måltidschefer, upphandlare, måltidscontrollers, kockar och kökschefer. Nätverket vänder sig även till aktörer som arbetar med vildsvinsfrågan i leden innan de offentliga måltidsorganisationerna, som jägare, vilthanteringsanläggningar och grossister.

Nätverksträffar

Våra kommande träffar för medlemmar i nätverket är planerade enligt följande:

  • 10 november,kl. 13.30-15.00. Vildsvinskött. Tema: Attityd och acceptans.
  • 10 december, kl. 13.30-15.00. Vildsvinskött. Tema: Krav i samband med upphandling.

Mer information

Läs mer om vildsvinsnätverket (länk till undersida).

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster