Landsbygdsnätverket
Kaffekopp och tallrik med smörgås.

Genom Studio MATtanken kan du delta i angelägna live-sända samtal om offentliga måltider oavsett var du bor. Kanske passar det bra i samband med fikat? Slå dig ner vid din skärm, häll upp en kopp kaffe och häng på!

Studio MATtanken hösten 2022

MATtanken bjuder regelbundet in till studiosamtal kl. 08.30, den sista fredagen varje månad. Vilka ämnen kommer samtalen att handla om? Håll utkik – vi uppdaterar löpande med information om respektive studiosamtal.

Studiosamtalen sker live, det är direktsändning. Studio MATtanken spelas inte in.

Studio MATtanken, fredag 30 september kl. 08.30-09.15 Mat i kris och offentliga måltider.

Det är krisberedskapsvecka (v. 39) och Studio MATtanken fortsätter vända och vrida på frågan om krisberedskap och offentliga måltider. Läs vår nyhet om Studio MATtanken och Studio MATtanken EXTRA den 30 september.


Vilken mat finns tillgänglig vid kris? Ylva Gustafsson, processledare livsmedelstrategin och Louise Rapplihn, handläggare risk och säkerhet, från Länsstyrelsen i Värmland berättar om arbetet som utmynnat i rapporten MAT HÄRIFRÅN – recept för vardag och krisberedskap. Arbetet har skett i samverkan med kommuner, säkerhetskoordinator för krisberedskap på räddningstjänsten, Livsmedelsverket och med Nifa – branschförening för Värmländska matföretag. I förra studion med tema krisberedskap Länk till annan webbplats. pratade vi bland annat om att köpa in frystorkad mat som klarar lång lagerhållning. Denna gång fokuserar vi på livsmedel som klarar sig utan kyla eller frys under minst tre månader, som har svenskt ursprung och som kan vara en del av den vardagliga menyn.

Anslut till Studio MATtanken kl 08.30 via denna länk: https://us06web.zoom.us/j/84627673347 Länk till annan webbplats.
Obs! Du kan ansluta till Zoom direkt i webbläsaren om du använder en dator.
För att använda Zoom på din telefon eller surfplatta behöver du ladda ner appen

Efteråt erbjuder vi en workshop med fördjupning i Studio MATtanken EXTRA kl. 09.30-12.00. Mer information, se nedan.


Studio MATtanken EXTRA, fredag 30 september kl. 09.30-12.00: Workshop om Mat i kris och offentliga måltider

Välkommen till en workshop i Studio MATtanken EXTRA där vi fortsätter samtalet som påbörjades i morgonens studio.


Anmälan

Obs! Föranmälan krävs till workshopen. Senaste dag för anmälan är den 27 september. Här >>anmäler du dig  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.(formuläret öppnas i ett nytt fönster). 

Målgrupp

Workshopen vänder sig till alla som arbetar med livsmedelsförsörjning och krisberedskap, kommunalt, regionalt eller nationellt. Måltidschefer, beredskapssamordnare, personer som är involverade i arbetet med livsmedelsstrategin på regional eller nationell nivå, branschorganisationer från hela livsmedelskedjan med flera.

Innehåll

I workshopen fördjupar vi och breddar diskussionen om vad vi kan göra här och nu för att säkerställa att det finns tillgänglig mat om/när krisen kommer. De personer som varit involverade i arbete med att ta fram en receptsamling med lokala/svenska råvaror i Värmland berättar om utmaningar och lösningar som de stött på under arbetets gång. Medverkar gör Ylva Gustafsson, processledare livsmedelstrategin och Louise Rapplihn, handläggare risk och säkerhet, från Länsstyrelsen, samt Alain Grenard, kostchef, Karlstad kommun, tillsammans med Emelie Eriksson och Elisabet Amcoff från Livsmedelsverket.

Deltagarna får möjlighet att jobba i grupper länsvis för att diskutera utifrån varje läns specifika förutsättningar.

  • Fungerar Värmlands exempel även hos er, eller behövs anpassningar eller annat "tänk"?
  • Hur skulle en receptsamling se ut om ni gjorde motsvarande för just ert län?
  • Vad finns det för livsmedel som produceras i ert närområde som skulle kunna ingå i krismaten och som även funkar till vardags?

Mer information

Mer information om program, möteslänk och kalenderbokning kommer via mejl till de föranmälda deltagarna i god tid före workshopen. För att anmäla dig, se ovan.

Om du har andra frågor - kontakta MATtanken-teamet som du når via e-post: mattanken@jordbruksverket.se


Kommande studiosamtal

  • Studio MATtanken. Elförbrukning i offentliga kök.
    Fredag 28 oktober, kl. 08.30-09.15.

  • Studio MATtanken. Mer information kommer senare.
    Fredag 25 november, kl. 08.30-09.15.

Genom Studio MATtanken kan du delta i angelägna live-sända samtal om offentliga måltider oavsett var du bor. Kanske passar det bra i samband med fikat? Slå dig ner vid din skärm, häll upp en kopp kaffe och häng på!

Prenumerera på mötesbokningar för Studio MATtanken

Fyll i ditt namn och din mejladress i formuläret på denna sida  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.så får du löpande mötesbokningar till kommande studiosamtal.

Kontakta oss gärna

Har du tips på ämnen att lyfta i studion? Har du frågor? Eller vill du avboka din prenumeration på mötesbokningar. Kontakta oss: mattanken@jordbruksverket.se

________________________________________


Studio MATtankens arkiv

Här hittar du information om tidigare studiosamtal.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post