Landsbygdsnätverket
Ett tråg med odlingsplantor visas upp på en upphandlingsdag utomhus.

Upphandling för hållbara offentliga måltider

MATtanken har sedan ett par års tid varit med och arrangerat regionala upphandlingsdagar. Detta är dagar som ger tillfälle till kunskapsutbyte och inspiration. Målgrupp är de som är involverade i planering och upphandling av offentliga måltider. 

Syftet är förutom nätverkande och inspiration att ge möjlighet till ökad kunskap om svensk livsmedelsproduktion - som på sikt leder till att det tillagas mer hållbar mat med svenska livsmedel i offentliga kök.

Arbetet har sedan 2018 skett i samarbete med länsstyrelsen och regionen i Västra Götaland. Hösten 2020 har vi tagit nästa steg och för att tillsammans med Länsstyrelsen i Stockholm erbjuda upphandlingsdagar även i detta län.

Upphandlingsdagar våren 2021


Temadag: Livsmedelsupphandling i praktiken. Hur gör andra och kan vi lära av varandra? Stockholm.

Den 28 januari kl. 9.00-11.45. bjuder MATtanken och Länsstyrelsen Stockholm in till en andra regional träff om upphandling. Träffen, som även denna gång blir digital, har fokus på att lära av andra om hur vi kan upphandla svenska och/eller lokala produkter i praktiken.

Vi får höra upphandlare och kostchefer berätta om såväl lyckade som mindre lyckade försök – och vi får med oss handfasta tips och trix på vägen. Mötet modereras liksom förra träffen av Eva Sundberg från MATtanken. Kontakta matttanken@jordbruksverket.se om du vill veta mer,

Inom kort kommer mer information om vårens regional upphandlingsdag i Västra Götaland, 2021.

Genomförda upphandlingsdagar hösten 2020

Temadagar om upphandling av lokal och svensk mat. Stockholm

Den 30 september, kl. 9-12, bjöd MATtanken och Länsstyrelsen Stockholm in till en regional digital träff som uppstart till planeringen av kommande temadagar om upphandling. Aktiviteterna vänder sig till dig som är involverad i arbetet med upphandling av livsmedel och måltidstjänster i Stockholms läns kommuner och region.

Upphandlingsdag, tema vilt- och vildsvin. Västra Götaland

Den 5 november, kl. 8.15-12.00 genomföde vi i samarbete med regionen och länsstyrelsen i Västra Götaland - en digital upphandlingsdag på tema vilt- och vildsvinskött. Dagen vände sig till dem som är involverade i planering och upphandling av offentliga måltider i Västra Götaland.

Mer om upphandling

Länkar vidare

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster